

معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای از تدوین برنامه گذر ملی جهت توسعه ترانزیت خبر داد و اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه میبایستی ۵۰ میلیون تن ترانزیت داشته باشیم که ۱۰ میلیون تن آن ریلی و ۴۰ میلیون تن جادهای میباشد، رسیدن به این حجم ترانزیت نیازمند توسعه و بهبود زیرساختها است.
علیرضا افخم با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه گفت و گویی با عنوان گذر ملی مطرح شده برای نخستین بار در تاریخ برنامهریزیهای کشور در ترانزیت اهمیت زیادی دارد افزود: در این برنامه مجموعهای از آیین نامهها مشاهده شده و دولت وظیفه خود میداند آیین نامههای تشویقی را برای این بخش خصوصی اجرا کند تا تجار علاقهمند به عبور بارهایشان از ایران باشند.
وی اضافه کرد: در سال نخست پس از آغاز برنامه هفتم توسعه باید این آیین نامه نوشته میشد که به صورت تقریبی نهایی شده و در راستای اعلام هیات دولت قرار دارد. البته آگاه هستیم پیش نویس آن آماده شده و طی روزهای آینده به امضای مقام عالی وزارت خواهد رسید و در نهایت تصویب میگردد.
معاون دفتر برنامه و بودجه سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اشاره به اینکه در این آیین نامه مزیتهایی برای بخش خصوصی، تجار و سایر کشورهایی که کالا حمل میکنند مشاهده شده است بیان کرد: به طور مثال محموله با سرعت مناسب و بدون نگهداری و بازرسیهای اضافی کالا وارد و به همان صورت خارج شود. در دیگر برنامههای هفتم توسعه مقرر شد درپایانه مرزی ۱۹ سازمان متفاوت از بخشهای مختلف گمرک، وزارت راه و شهرسازی، مرزبانی و... موظف هستند همگی تحت نظارت یک بخش فعالیت داشته باشند و تاییدیه خود را از یکجا دریافت کنند که در صورت اجرایی شدن فرآیندهای کار با سرعت بیشتری انجام میشود، قرار است وزارت راه و شهرسازی این تکلیف را انجام دهد.
وی در ادامه افزود: اغلب تجار از مسیرهایی عبور میکنند که تردد در آن مسیر راحتتر باشد و چنانچه تجار مسیر را کوتاهتر ببینند، بدون شک آن را برای عبور کالاهای خود انتخاب میکنند.
افخم در پایان اظهار کرد: در برنامهریزی هفتم توسعه مقرر گردید ۵۰ میلیون تن ترانزیت داشته باشیم که ۱۰ میلیون از راه ریلی و ۴۰ میلیون تن از راه حمل و نقل جاده و با همکاری رانندگان پایه یک باشد، این مقدار هرساله رقم مشخصی دارد. سال گذشته قرار بود ۱۶ میلیون تن ترانزیت جادهای باشد که از ۱۷ میلیون شد و از رقم مشخص شده عبور کردیم، اما نکته قابل توجه این است که ترانزیت هرسال سختتر میشود؛ بنابراین زیرساختهای آن ازجمله راه، کیفیت مسیر و منابع توسعه پیدا کند.
برای دیدن همه اخبار کامیون (با بروزرسانی روزانه اخبار ماشین سنگین در ایران و دنیا) اینجا کلیک کنید
در حال حاضر هیچ نظر یا دیدگاهی ثبت نشده است. شما میتوانید اولین نفری باشید که دیدگاه یا نظر خود را برای ما ارسال میکنید.